ششمین رویداد ملی کسب کار در کتابخانه های عمومی
کتابخانه های عمومی فراتر از جغرافیای خود عمل می کند
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی، در ششمین رویداد ملی کسب و کار درکتابخانه ها عمومی که در خراسان جنوبی برگزار شد معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانههای عمومی کشور گفت کتابخانه های عمومی فراتر از جغرافیای خود عمل می کند.
سید باقر میرعبداللهی، معاون برنامهریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانههای عمومی کشور در ششمین رویداد ملی کسب و کار نهاد کتابخانههای عمومی استان اظهار کرد: ماجرای تبدیل کتابخانه به پایگاه فرهنگی و اجتماعی که امروزه مطرح است برای ما فراتر از شعار است و آن را فریضه فرهنگی میدانیم و برای تحقق آن تلاش میکنیم.
وی گفت: آنچه که به عنوان نسبت بین کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک میخواهد اتفاق بیافتد تحقق این شعار است که کتابخانه از جغرافیای خود فراتر برود و افرادی را که به کتابخانه نمیآید را به مشارکت بطلبد.
میرعبداللهی با بیان اینکه همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی و کسب و کارهای کوچک مهرماه ۱۴۰۲ در مشهد برگزار میشود، افزود: شناسایی راهکارها، ایدهها، تجربهها، ضعفها، چالشها و چشماندازها برای استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی در مسیر حمایت از کسب و کارهای کوچک و ایده های نو کارآفرینی از اهداف این همایش است.
حسین رضا نخعی، مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی بر ضرورت مهارت آموزی به نسل کودک و نوجوان تأکید کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت عظیم و شبکه گسترده کتابخانه های عمومی باید حمایت لازم از کسب و کارهای کوچک به درست ترین شکل ممکن انجام شود.
حسین رضا نخعی در ششمین رویداد ملی کسب و کار، نهاد کتابخانه های عمومی اظهار کرد: خروجی آموزش های ما باید تربیت انسان خالق، کارآفرین، هوشمند و ریسک پذیر باشد.
وی افزود: با استفاده از ظرفیت عظیم و شبکه گسترده کتابخانه های عمومی باید حمایت لازم از کسب و کارهای کوچک به درست ترین شکل ممکن را انجام دهیم و باید ارتباط بین بخشی شکل بگیرد.
نخعی با بیان اینکه ارتباط بین بخشی باید بین دانشگاه و دستگاه اجرایی برقرار شود، عنوان کرد: آینده پژوهی باید در اولویت کار ما قرار بگیرد و با آسیب شناسی به دنبال رفع موانع برویم وبا حداکثر ظرفیت برای به میدان آمدن کار کنیم.
مدیرکل دفتر امور فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از آسیب های امروز اتکای صرف به محفوظات است و فنی و حرفه ای و مهارت های لازم توجهی ندارند که کاربردی شود، تصریح کرد: در کنار فعالیت های فرهنگی در کتابخانه ها باید مهارتآموزی به نسل کودک و نوجوان نیز مورد توجه باشد و در این زمینه برنامهریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت داشته باشیم.وی بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی باید برای آموزش صنایع دستی در مناطق روستایی و دور دست از ظرفیت شبکه گسترده کتابخانه های عمومی استفاده کند تا اشتغال پایدار صورت گیرد.
نخعی با بیان اینکه خوشه های کسب و کار یکی از مدل های کسب و کار است که در روستاها میتواند حائز اهمیت باشد، گفت: کتابخانه های در کنار کارکرد فرهنگی باید کارکرد اجتماعی و اقتصادی داشته باشند تا بتواند قدم های موثری بردارد.